Drives-työmotivaatioanalyysi
Mikä on Drives?
Drives on online-työkalu henkilön arvojen ja motivaatiotekijöiden selvittämiseen työympäristössä. Testin tarkoituksena on selvittää ja mitata niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat eniten henkilön motivaatioon päivittäisessä työssä.
Kun ymmärrät mikä alaisiasi tai kollegoitasi motivoi, tiedät miten heidät sitouttaa ja miten heidän työtehonsa ylläpidetään. Drivesin avulla voit parantaa työviihtyvyyttä, kehittää organisaatiokulttuuria ja vähentää henkilöstön vaihtuvuutta.
Miksi motivaation ja omistautumisen mittaaminen on tärkeää?
Henkilön suoriutuminen töissä riippuu paljon muustakin kuin ammattiosaamisesta. Tehtävän täyttämiseen riittävä osaaminen ei yksin riitä – osaamisen tulee yhdistyä motivaatioon, aitoon haluun tehdä työt hyvin ja panostaa työnantajaan.
Osaamisen johtamisen, talent managementin, kulmakiviä on ymmärtää, mikä henkilöstöä motivoi. Ihmiset viihtyvät parhaiten sellaisissa työyhteisöissä, joissa työ vastaa henkilön omia arvoja ja kykyjä. Tämän tasapainon löytäminen on organisaatiolle usein haastavaa, mutta tutkimukset osoittavat, että kun näin tapahtuu, hyödyt ovat selkeitä:
- kannattavuus paranee
- henkilöstön tuottavuus nousee
- henkilöstön vaihtuvuus laskee
- asiakastyytyväisyys nousee
Milloin Drivesia kannattaa käyttää?
- Rekrytoinnissa: Haastattelun ja päätöksen tukena yhdessä Dimensions-henkilöprofiilin kanssa. Dimensions antaa kattavan kuvan miten henkilö töissä käyttäytyy, kun taas Drives keskittyy henkilön arvoihin, siihen miksi joku toimii siten kuin toimii.
- Organisaation kehittämisessä: Saman arvomaailman jakavien ihmisten kesken yhteistyö on helppoa ja organisaatiokulttuuri muodostuu positiiviseksi. Työntekijöiden sitoutuminen yritykseen kasvaa.
- Yksilön kehittäminen: Drivesin kautta saat konkreettista apua, miten henkilöä kannattaa johtaa, jotta tämä antaisi täyden panoksensa.
Drives-raportit:
- Motivaatioprofiili – antaa selkeän yleiskuvan mitkä tekijät henkilöä motivoivat.
- Esimiesraportti – auttaa esimiestä löytämään keinot henkilön tai tiimin johtamiseen ja osallistamiseen.
- Coachingraportti – yksityiskohtainen ohjeistus siitä, miten henkilöä coachataan parhaalla mahdollisella tavalla.
- Hakijaraportti – Raportti hakijan yksittäisistä motivaatiotekijöistä.